Bølgen

Bølgen

Bølgen inneholder det meste av det man forventer av en katastrofefilm. Ett klassisk plott med en ekspert som ser det ingen andre ser, voldsom ødeleggelse og en familie som må reddes. Dermed kan det fort bli litt klisjè og forutsigbart.<!–more–>

Det spesielle med denne filmen, er at det for første gang er basert på norsk virkelighet, i kjente omgivelser, og når man kan identifisere seg med handlingen oppnår man ett resultat som er direkte skremmende, og det er positivt ment i denne sjangeren.

Utgangspunktet er virkelig nok: Over den trange Geirangerfjorden kneiser fjellformasjonen Åkneset, som en dag vil rase ut i fjorden og forårsake en enorm tsunami innover og utover fjorden. Vi vet at det vil skje og fjellet er under konstant overvåkning. Men vil det bli varslet tidsnok til å berge alle liv, når det skjer? Det vet ingen.

Skuespillerne leverer så det er en fryd. Både Joner og Dahl Torp har naturlig anlegg for desperasjon. Men utvikler samtidig et langt bredere følelsesregister, både i forhold til hverandre, til sine barn og andre involverte.

Vi gir 4 stjerner

4