Robin Hood

Robin Hood

Robin Hood, eller en kloning mellom Robin Hood, Mad  Max, og en gammel Jackie Chan film? Dersom Robin Hood, lovløs, men sjarmerende hadde hatt etterkommere i Storbritannia, så vet jeg hvem som hadde vært pinlig berørt nå. Dette var bare flaut .

Maken til dritt har vi virkelig ikke sett på veldig lenge. Det er stygt å kalle noe dritt, men når jeg faktisk føler for å gi alle ener-stjernene jeg tidligere har utdelt til elendige filmer en eller to stjerner til, bare for at det skulle bli plass til å gi denne filmen en stjerne, ja da skjønner du hvor landet ligger.

Robin Hood anno 2018 er et amerikansk totalhavari. Hvordan er det mulig å ende opp med noe så katastrofalt dårlig med ett budsjett på 100 millioner dollar?

Det framstår som en hån og et misbruk av 100 millioner dollar, en skam mot manus og den flotte kjærlighetshistorien , og ta fra de rike og gi til de fattige, som ligger til grunn for Robin Hood fra Sherwoodskogen som knapt nevnes i denne filmen.

En skam også mot mot vakre jomfru Marian, mot den onde sheriffen av Nottingham, mot Tuck som i utgangspunktet skal være den poetisk morsomme, men som her kun får oss til å rive oss i håret av frustrasjon, mot vakter, hester, mot alle som en eller annen gang har vært i nærheten av en pil og bue.

Til og med strømpebuksene i denne utgaven er totalt feil. De ser ut som om de er bestillt fra Wish, uten å sjekke størrelse eller farge før bestillingen gikk.

Vel, kostymene er kanskje tenkt å være tidløse, litt rocka & postpunk, litt catwalk. Siste skrik med en helt annen betydning. De lutfattige gruvearbeiderne framstilles så elendig og så skitne at selv Orkene ifra Ringenes herre fremsto som klare for en gallamiddag.

I denne filmen kan det se ut som at det viktigste med den er å vise frem at de hadde masse penger til produksjonen. Det eneste de oppnår er som en annen filmkritiker skriver så passende, «de ender opp på trynet i gjørma rett utenfor Nottingham».

Vakre jomfru Marian blir framstilt stort sett i dempet lys og med tårevåte øyne, og etter 5 minutter av filmen, sikkert ikke jomfru lenger. Direkte patetisk.

Vi har etterhvert sett ganske mange skuespillere i rollen som Robin Hood, f.eks Douglas Fairbanks i en stumfilmvariant fra 1922.

Etter å ha sett og hørt denne filmen må konklusjonen bli å anbefale alle norske kinoer som viser denne versjonen, at de slår av lyden og la det bli en stumfilm. Nei, forresten, ikke start filmen. La heller publikum sitte i stummende mørke med mobiltelefonene sine, det ville være mer underholdende.

Sheriffen av Nottingham, spilt av australske Ben Mendelsohn fremstår som en sluknet sheriffstjerne, eller julestjerne om du vil. Velger du å se filmen, gjør det på eget ansvar, og ikke forvent en Robin Hood film. Denne filmen er like langt fra Robin Hood som Mad Max er fra Teletubbiene, og personlig foretrekker jeg begge de to fremfor denne filmen.

  • Robin Hood
1