Spider-Man: Into the Spider-verse

Spider-Man: Into the Spider-verse

Fantastisk superhelt-film, som mange ikke hadde forventet.
Filmen skilter med spektakulære visuelle kvaliteter og en frisk og vital historiefortelling som åpner for store muligheter i dette universet. I tillegg har filmen et enormt stort hjerte, med en aldeles skjønn hovedfigur.

Spider-Man: Into the Spider-verse er en imponerende film som viser at Marvel-universet faktisk kan lage god film, til tross for at jeg mener at de siste årene har vist det motsatte. (Ja jeg vet jeg tråkker i ett vepsebol her nå, men for meg har de siste årene fra Marvel vært plastikk, billig, plastikk) I denne filmen viser de at de fremdeles har evnen til å pirre nysgjerrigheten og underholde på overraskende vis.

Hovedpersonen er 14-åringen Miles Morales (engelsk stemme: Shameik Moore, norsk stemme: Nahom Feshatzion) som blir bitt av en radioaktiv edderkopp og utvikler lignende evner som New Yorks kjente superhelt Spider-Man, AKA Peter Parker (Jake Johnson/Anders Bye).

Dermed blir han innblandet i kampen mot skurken Kingpin (Liev Schreiber/Even Stormoen), som vil opprette en portal til andre dimensjoner ved hjelp av en enorm innretning under Brooklyn.

Miles må sammen med Spider-Man forsøke å forhindre at Kingpin lykkes, samtidig som han må finne ut av seg selv, sine nye krefter og sin nye skolevenninne Gwen (Hailee Steinfeld/Gulla Martine Lia Stormoen).

Denne filmen er definitivt verd 4 stjerner for selve filmen, men jeg slenger på den femte stjernen for en positiv endring fra MARVEL universet!
Altså 5 stjerner, full pott, og en varm anbefaling av filmen.

Bilder: United International Pictures (UIP)

  • Spider-Man: Into the Spider-verse
5